Vivobarefoot Tracker FG

vaelluskenkien arvostelu

Plussat:
- kengät ovat heti kättelyssä laadukkaan oloiset, kuten Vivobarefootilta voi olettaa
- kengissä on hyvin tilaa jalkaterälle ja varpaille toimia
- mehiläisvahalla yms. käsittelyllä pitävät jalat hyvin kuivina, satunnaiset lätäkköön astumiset tai sade eivät haittaa
- pitävät jalat lämpöisinä pakkasella, pelkillä villasukillakin, etenkin kun kengässä on Vivon Thermal Insole-pohjalliset.
- varpaiden levittimetkin mahtuvat näppärästi kenkiin

Miinukset: 
- suoraan laatikosta otettuna erittäin jäykän oloiset, mutta kengät pehmenevät käytössä - joten älä säikähdä, jos olet tottunut heti kättelyssä joustavampaan pohjaan!
- kengän ja pohjan välinen liimaus saattaa pettää - mulla teki niin molempien kenkien päkiän sisäreunasta - mikä voi päästää kosteutta sisään esim. kosteassa ruohikossa tai suolla kulkiessa.
- tietyillä alustoilla, kuten muta ja märät sammaleiset tai leväiset kivet, kenkien pito katoaa helposti

Arvosana: 9/10 varvasta
Tämä arvosana perustuu henkilökohtaiseen mielipiteeseen, itse kaipaisin kenkien pohjaan vähän lisää joustoa. Siitä huolimatta Trackerit ovat jykevät ja laadukkaat vaelluskengät monenlaiseen maastoon. Suosittelen etenkin aloittelevalle paljasjalkakenkien käyttäjälle. Kuten mitkä tahansa vaelluskengät, nämäkin kannattaa ajaa sisään ennen pidemmälle reissulle lähtemistä. Parhaimman paljasjalkafiiliksen saatkin, kun olet saanut näillä kilometrejä alle ja kengät ovat pehmentyneet käytössä.

Jos vaeltaminen ei kiinnosta, niin Trackereista on myös talvikengiksi, itse olen pärjännyt viime talven pakkasissa pelkillä villasukilla. Saatavilla on myös Snow-versio, jossa on erillinen vuori. Kannattaa kuitenkin muistaa, että iso osa jalkojen lämpimänä pysymisestä johtuu siitä, että jalka pääsee tekemään töitä, jonka vuoksi veri kiertää käytössä oleviin lihaksiin enemmän.