Faskiakäsittely - tasapainottavaa kehotyötä

Tekemäni faskiakäsittely perustuu Anatomy Trains Stuctural Integration-koulukunnan fascial release eli faskian vapautus tekniikkoihin, joiden tehtävänä on ensisijaisesti parantaa faskiapintojen välistä liukua ja sitä kautta edistää kudosten ja nivelten liikettä, liikkuvuutta sekä selkeyttää asentotuntoa.

Teen faskiakäsittelyitä joko 90 min yksittäisinä sessioina tai kolmen kerran sarjana. Yksittäisen session tarkoituksena on kehon tai tietyn kehonosan toiminnan ja liikkeen edistäminen ja integroiminen osaksi koko kehon toimintaa.

Kolmen kerran ATSI 3 series-sarjasta voit lukea lisää alta. Lisäksi voit seurata näitä linkkejä, mikäli haluat saada sarjasta kaiken irti:

Mitä odottaa?
Kuinka valmistautua?

Anatomy Trains Structural Integration 3 series

ATSI 3 series on kolmen 90 min hoitokerran mittainen, liikettä ja tavoitteellista manuaalista terapiaa yhdistelevä kehotyöprojekti. Se on loistava työkalu kehon rakenteiden ja jännitysten tasapainottamiseen, liikkeen ja liikkumisen helpottamiseen sekä kehonkuvan selkeyttämiseen. 

Kolmen kerran sarja

Ensimmäisellä käyntikerralla kartoitetaan alkutilannetta alkuhaastattelun, mahdollisten odotusten sekä tavoitteiden asettamisen kautta. Varsinainen työ käsittelee alaraajoja sekä lantiota. Tarkoituksena tuoda alavartalon rakenteisiin tasapainoa ja luoda tukevaa alustaa, jonka päällä seistä ja liikkua.

Toisella kerralla käydään läpi ylävartaloa sekä käsivarsia. Tarkoituksena tuoda ylävartalon rakenteisiin tasapainoa, joka m

ahdollistaa hartioiden ja käsivarsien parempaa toimintaa, sekä luoda edellytyksiä tehokkaalle ja esteettömälle hengitykselle.

Molemmilla kerroilla hoidon lopuksi tehdään ns. end game, jossa käydään läpi niskaa sekä selkää.

Kolmas kerta keskittyy selkärankaan, niskaan ja päähän. Tällöin voidaan myös käydä läpi alueita, joihin ei ehditty paneutua kahdella ensimmäisellä kerralla. Kolmannen kerran tarkoituksena on tasapainottaa rangan taivutukset ja kierrot, ja tuoda selkä, niska ja pää osaksi nyt tasapainotettua yhtenäistä kokonaisuutta.

Kun sarja on käyty läpi, työ jatkaa tekemistään, uudelleen tasapainotetun kehon hakiessa paikkaansa arjen, työn ja harrastusten kuormituksessa.

Aikataulusta

Kolmen kerran sarjan voi halutessaan käydä läpi viikossa (aikataulusta riippuen), tai kolmen viikon sisällä. Projektin levittäminen pidemmälle aikavälille saattaa tuottaa heikompia tuloksia.

ATSI 3 series:n voi myös käydä halutessaan läpi uudestaan, useampaan kertaan. Sarjojen välillä tulisi kuitenkin pitää vähintään neljä viiikoa taukoa. Tämä sen vuoksi, että sinulla ja kehollasi olisi aikaa asettua uuteen tilanteeseen. Uusinta kierroksella on mahdollista päästä käsiksi syvempiin rakenteisiin.  

KOULUTUS

Anatomy Trains
Anatomy Trains for Manual Therapists, 2012, Helsinki
Anatomy Trains I & II, 2014, Helsinki
(nyk. Anatomy Trains Structure & Function)

FRSB 1 - Jalkaterän kaaret ja alaraajat, 2015, Espoo
FRSB 2 - Lantion viuhkat, 2015, Espoo
FRSB 3 - Vatsaontelo, rintakehä ja hengittäminen, 2015 Espoo
FRSB 4 - Selkäranka eheänä jänniterakenteena, 2016 Espoo
FRSB 5 - Hartiarengas ja yläraaja, 2016 Espoo
FRSB 6 - Pää, kaula ja leuka, 2016 Espoo
(nyk. Anatomy Trains Structural Essentials)

Structural Bodywork Certification Module, 2016 Espoo
(nyk. Anatomy Trains Structural Strategies)

Movement and Fascia: A Different Way of Seeing, 2013, Turku
Movement and Fascia: Getting Out of Habit, 2014, Turku

Hinnasto

ATSI kertakäynti

Yksittäinen 90 min pituinen kehon tai kehonosan liikettä ja toimintaa edistävä faskiakäsittely.

70€

ATSI 3 series

Kolmen 90 min pituisen, koko kehon liikettä ja toimintaa tasapainoittava faskiakäsittelyiden sarja.

200€

Sinfonia

Seinäjoella asioidessasi hintaan lisätään 8 euron palvelumaksu. 

+8€

Varaa aika

045-258 5544

info@paljasjalkafysio.fi