JALKANÖRTTI PALVELUKSESSASI

Mie olen Matti, fysioterapeutti ja The Foot Collectiven Foot Nerd Kittilästä, tykkään jaloista ja haluan auttaa siuta ymmärtämään ja pitämään omista jaloistasi parempaa huolta.

Meidän jalkamme ovat ihmeelliset. Leonardo da Vinci luonnehti aikoinaan niitä taiteen mestariteokseksi ja samalla insinöörityön taidonnäytteeksi. Kun jalkasi pääsevät toimimaan luonnollisesti, ne kantavat sinua läpi elämän ilman suurempia ongelmia.

Ongelmaksi muodostuvat kengät, joita laitamme jalkaamme lapsuudesta lähtien. Suurin osa näistä kengistä on jalan toiminnan kannalta vääränlaisia. Niissä on kantapään alla korkoa ja ylimääräistä iskunvaimennusta, niiden pohja on paksu ja jäykkä ja niiden kärki kapenee kohti varpaita. Ajan kuluessa jalkasi muovautuu näiden kenkien mukaiseksi, koska niiden ei itse tarvitse liikkua tai tehdä työtä. Tämä puolestaan vaikuttaa ei pelkästään jalkojen, mutta myös koko kehon toimintaan ja terveyteen.

Jalkojesi tarkoitus on tuntea alusta, jolla kävelet, oli se alusta sitten metsäinen polku tai jalkakäytävän asfaltti. Sen lisäksi jalkasi tulisi ehtiä yhden askeleen aikana ensin mukautua kuljettavaan alustaan - tarjoten tukevan alustan, jonka päällä seistä - ja sen jälkeen kerääntyä kasaan tukevaksi vipuvarreksi, jolla työntää vauhtia. Edellä mainituilla kengillä tämä ei ole mahdollista.

Jos haluat saada jalkasi parempaan kuntoon ja toimimaan luonnollisemmin ensimmäinen askel on heittää kengät pois ja laittaa jalat töihin. Sen jälkeen voit miettiä kenkävalintojasi.


NÄKÖKULMA

Näkökulmaani fysioterapiaan ohjailee kiinnostus ihmisen kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, toimintaan ja liikkeeseen, sekä erilaisten ympäristötekijöiden vaikutuksesta siihen. Johtavana ajatuksena on opettaa ymmärrystä kehon toiminnasta ja kuinka siitä voi hyvin yksinkertaisilla keinoilla pitää parempaa huolta. Ongelmien syntyä voi ennaltaehkäistä tehokkaasti, kun pitää huolta, että keho osaa ja pystyy liikkumaan hyvin. Mahdollisista tapaturmista kuntoutuminen on myös helpompaa jos liikkumisen ja toiminnan perusta on rakennettu hyvin.

Kun tulet fysioterapiaan otan sinut vastaan ihmisenä, en kipeänä olkapäänä tai selkänä tai muuna diagnoosina. Sen jälkeen lähdemme yhdessä ratkomaan tilannettasi, sinun lähtökohdistasi käsin, kohti asettamiasi tavoitteita. Työkaluina ovat liike, liikkuvuuden- ja liikkeen hallinnan harjoittelu sekä tilanteesta riippuen manuaalinen myofaskiakäsittely, jonka tarkoituksena on helpottaa liikkumistasi sekä erilaiset hengitysharjoitukset.

KOULUTUS

Fysioterapian peruskoulutus
Saimaan AMK, 2007-2010, Lappeenranta

Anatomy Trains
Anatomy Trains for Manual Therapists, 2012, Helsinki
Anatomy Trains I & II, (Anatomy Trains Structure & Function), 2014, Helsinki

(Anatomy Trains Structural Essentials)
FRSB 1 - Arches &Legs, 2015, Espoo
FRSB 2 - Fans of the Hip, 2015, Espoo
FRSB 3 - Abdomen, Chest & Breath, 2015 Espoo
FRSB 4 - Tensegrity Spine, 2016 Espoo
FRSB 5 - Shoulders & Arms, 2016 Espoo
FRSB 6 - Head, Neck & Jaw, 2016 Espoo

Structural Bodywork Certification Module (Anatomy Trains Structural Strategies - ATSI Part II), 2016 Espoo

Hengitys
Hoitava Hengitys HB® - ohjaajakoulutus, 2018, Tampere

Movement
Movement and Fascia: A Different Way of Seeing, 2013, Turku
Movement and Fascia: Getting Out of Habit, 2014, Turku
Ido Portal Movement X, 2014, Turku
Ido Portal Locomotion, 2016, Turku
Health 4 Performance: Shoulder Girdle, 2018, Tampere
Health 4 Performance: Lower Extremity, 2018, Tampere
Health 4 Performance: Spine & Abdomen, 2018, Tampere
Movement Flow, level 1, 2018, Helsinki
Fighting Monkey Practise - Anatomy of Injury, 2019, Helsinki
Foot Nerd Program, 2019-2020, The Foot Collective

Kiputiede
Cognitive Functional Therapy level 1, 2019, Espoo

Teippaus
Kinesioteippauksen peruskurssi, 2011, Helsinki
Myofascial Taping Foundation course, 2014, Kokkola