PALJASJALKA FYSION KÄVELYKOULU
Teams ja Live työpajat


VIDEO TÄHÄN

Olet varmaan kuullut, että keho toimii kävellessä kokonaisuutena. Sujuvan ja toimivan kävelyn aikana kehon eri osien tulisi tehdä harmonista yhteistyötä keskenään. 

Tavan tallaajalla voi mennä sormi suuhun, kun tätä sekamelskaa yrittää ymmärtää. Kehon eri osien nimien ja liikkumisen termien määrä voi tuntua ahdistavalta, mutta asiaa voi myös tarkastella hyvin yksinkertaisesti.

Unohda osat. Mieti kokonaisuutta ja kysy itseltäsi tapahtuvatko TARPEELLISET TAPAHTUMAT kehossasi?

MITKÄ IHMEEN TARPEELLISET TAPAHTUMAT?


Kun kävelet, kehon eri osat liikkuvat yksinään sekä yhdessä muiden osien kanssa. 

Kun tätä yhteistyötä tarkastelee voi huomata, että kävelyn eri vaiheiden aikana kehon eri osat kulkevat tiettyjen asentojen ja kulmien kautta suhteessa toisiinsa.

Näistä asennoista ja kulmista muodostuu kokonaisuus, jossa kehon iskunvaimennus, kuormituksenjako sekä voimantuotto pääsevät toimimaan luonnollisesti ja tarkoituksenmukaisesti. 

Nämä asennot ja liikkeen hetket ovat Tarpeellisia Tapahtumia.

Kun alat ymmärtämään näitä Tarpeellisia Tapahtumia ja miksi niiden on hyvä päästä tapahtumaan, pystyt analysoimaan omaa kävelyäsi ja sen mahdollisia puutteita vastaamalla yksinkertaisiin kyllä/ei -kysymyksiin.

Näiden vastausten perusteella pystyt kohdistamaan harjoitteluasi oikeisiin paikkoihin, sekä seuramaan kehitystäsi ajan kuluessa.


MITÄ TULET OPPIMAAN TYÖPAJASSA?


Painovoima on ystävä ja avustaa kehon liikkumista.

Kun alat ymmärtämään kuinka ihmiskehon eri osaset muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden ymmärrät myös kuinka asuttamamme planeetan painovoima nostaa meitä ylöspäin vetämisen sijaan sekä auttaa meitä liikkumaan.

Siun täytyy ainoastaan pitää huolta siitä, että palikkasi pysyvät liikkuvina ja, että niillä on mahdollisuus liikkua. Luonto hoitaa loput.

Kävelyn vaiheet ja Tarpeelliset Tapahtumat

Kävelemisestä tehdään turhaan monimutkaista, käytännössä ja suhteessa edelliseen pointtiin, siinä toistuu kolme oleellista vaihetta.

Nämä vaiheet taas koostuvat pienemmistä palasista, jotka ovat Tarpeellisia Tapahtumia, joilla on kehon toiminnan kannalta omat tehtävänsä. Ne joko tapahtuvat tai eivät tapahdu.

Tämän perusteella meillä onkin jo kasassa tietoa, jonka perusteella voidaan ohjata harjoittelua oikeaan paikkaan.

Kuinka analysoida tuloksia ja edistää kehon toimintaa?

Jos Tarpeelliset Tapahtumat eivät tapahdu kunnolla tai ollenkaan, niin harjoittelun motiivina on saada mobilisoitua kehon rakenteita liikkumaan ja joustamaan paremmin, jotta Tarpeelliset Tapahtumat pääsevät tapahtumaan ja täyttämään tehtävänsä.

Jos Tarpeelliset Tapahtumat pääsevät tapahtumaan, voidaan miettiä, että voisivatko ne tapahtua paremmin?

VARAA PAIKKASI TYÖPAJOIHIN HOLVI-VERKKOKAUPASTA!


TEAMS työpaja 1,5 h
toiminnallinen etätyöpaja

25 €

LIVE työpaja 3 h
jotkin asiat on vaan parasta kokea paikan päällä

75 €

HUOM! TEAMS ja LIVE työpajat ovat erillisiä tapahtumia! 

alv sisältyy hintaan