Anatomy Trains Structural Integration 3 series: Kuinka valmistautua?

Tässä on muutamia ehdotuksia joiden avulla voit saada enemmän irti käynneistäsi. ATSI 3 series on projekti, jonka tarkoituksena on tuoda tasapainoa kehoosi, herätellä ja uudelleenkouluttaa asentotuntoasi sekä päästää irti nykymaailman vieraannuttavista vaikutteista. Kaikki ehdotukset eivät välttämättä sovi sinulle, mutta harkitse niitä kaikkia ja valitse sitten sinulle mieluisimmat vaihtoehdot.

On suositeltavaa, että pitäisit jonkinlaista päiväkirjaa projektin aikana, saatat yllättyä mahdollisista muutoksista tuntemuksissasi, unissasi, asenteissasi tai kokemuksissasi. Yritä tehdä merkintä päiväkirjaan aina ennen ja jälkeen hoitokertaa, sekä aina, kun koet jotakin omasta mielestäsi merkittävää. Aloita seisomalla peilin edessä ja kirjoittamalla ylös kaiken mitä näet, ajattelet tai tunnet kehostasi. Yritä olla mahdollisimman rehellinen - ja vastaa ensin tärkeimpään kysymykseen: mistä sinä pidät kehossasi? Mistä et pidä? Mitkä alueet tuottavat sinulle hyvää oloa, mitkä kipua tai kolotuksia? Mieti historiaasi ja ajattele asioita, jotka ovat vaikuttaneet kehosi muotoon ja kehonkuvaasi. Onko sinulle sattunut tapaturmia? Oletko ollut leikkauksissa? Miten vanhempasi tai henkilöt, joita olet ihaillut, ovat vaikuttaneet sinuun ja siihen miten käyttäydyt? Oletko yrittänyt matkia sankareitasi, vai onko sinulle jäänyt huonompia kokemuksia?

Yritä jättää hetki aikaa kävelemiselle ennen hoitokertaa ja sen jälkeen. Tämä auttaa sinua huomaamaan hoitokerralla mahdollisesti aikaan saadut muutokset kehossasi, tutulla ja turvallisella tavalla. Kävely myös auttaa kehoasi sisäistämään aikaan saadut muutokset paremmin, ja antaa sinulle hetken aikaa selvittää päätäsi ja ajatuksiasi ennen kuin palaat auton rattiin ja arjen oravanpyörään. Helppo tapa varmistaa tämä on parkkeerata autosi hieman kauemmas toimipisteestä.

Hoitokerran aikana saat eniten hyötyä, kun päästät terapeuttisi sisään kudokseesi. On tavallista reagoida kosketukseen jännittymällä tai vetäytymällä kauemmas. Jos terapeuttisi tuottaa liian epämiellyttävän tuntemuksen käytettävän paineen tai vauhdin suhteen, kerro siitä hänelle: kevennä painetta, hidasta vauhtia tai lopeta. Vaikka terapeuttisi tietää mitä on tekemässä, sinä tunnet itsesi parhaiten. Parhaan tuloksen saat, kun pystyt olemaan mukana käsittelyssä ja antaa asioiden tapahtua.

Ihmiset kokevat käsittelyn ja aukeavat sille eri tavoilla. Vie ajatuksesi ja tietoisuutesi käsittelyn alla olevalle alueelle ja hyväksy siihen kohdistuva paine. Jos painetta on niin paljon, että sinun täytyy viedä ajatuksesi "jonnekin muualle", niin kosketus on liian voimakasta ja todennäköisesti vähemmän tuottavaa. Poikkeuksena sääntöön voi olla alue, joka on kokenut trauman ja johon on varastoitunut paljon kipua. Näillä alueilla työn tuottama tunne voi olla hyvin voimakas ja kivulias, mutta se on sinusta pois lähtevää kipua. Joka tapauksessa, pyri kommunikoimaan terapeuttisi kanssa, jotta saavuttaisitte parhaan mahdollisen tuloksen.

Pyri kuuntelemaan kehoasi hoitokertojen välillä. Olemme tottuneet ajattelemaan kehoamme ylhäältä alaspäin, sarjan aikana on hyvä alkaa kuuntelemaan kehosi viestejä ja tuntemuksia, jotka kulkevat alhaalta ylöspäin. Voi olla, että sinun saattaa tehdä mieli liikuttaa kehoasi enemmän. Saatat tuntea itsesi levottomaksi, joten tee asialle jotain: tanssi olohuoneessasi, venyttele tai lähde lenkille. Yhtä hyvin saatat tuntea, että haluaisit levätä enemmän, kun kehosi pyrkii parantumaan, joten pyri antamaan sillekin mahdollisuus.

Jos sinun täytyy istua pitkiä aikoja, pyri tauottamaan niitä liikkumalla. Anna itsellesi muutaman minuutin lepotauko, jokaista autolla ajamaasi tuntia kohden, tai pidä venyttelytaukoja, kun työskentelet pitkään tietokoneella. Useasti toistuva ja pitkäkestoinen istuminen on hyvin vahingollista kehomme eheydelle.

Hoidon jälkeisenä iltana voi tehdä hyvää ottaa lämmin suihku tai kylpy. Kylpysuolan (magnesiumsulfaatti) lisääminen veteen voi lievittää käsittelystä mahdollisesti jäänyttä pinnallista arkuutta.

Hoitokertaasi seuraavina päivinä saatat tuntea outoja ja uusia rasituksia kehossasi, kun sen kudokset järjestäytyvät uudelleen siihen kohdistuvia kuormituksia vasten. Tämä on normaalia. Tällaisten tuntemusten tai kipujen tulisi olla ohimeneviä - jos ne kuitenkin kestävät kauemmin, kuin muutaman päivän tai tilanne huolestuttaa sinua, kerro asiasta terapeutillesi.

Hoitojen välissä saatat myös tuntea outoja tunnetiloja, joilla ei välttämättä tunnu olevan mitään selvää syytä. Tämäkin on normaalia ja ohimenevää. Pyri antamaan tunnetilojen tulla ja mennä, ja ole itse vain hyväksyvän seuraajan asemassa. Jos tilanne jatkuu pitkään, tai huolestuttaa sinua, kerro asiasta terapeutillesi.

Älä yritä pitää itseäsi "hyvässä ryhdissä". Hoitosarjan tarkoituksena on tuoda sinut kohti parempaa tasapainoa ja ryhtiä, ilman yrittämistä. Lapojen vetäminen yhteen tai lantiosi tietoinen pitäminen neutraaliasennossa tulee vain sotkemaan meneillä olevaa prosessia. Kehollasi on oma viisautensa, anna sen aueta omaan pituuteensa ja tasapainoonsa. Lopputulos saattaa osua yhteen jonkin virallisen "hyvän ryhdin " suosituksen kanssa, tai sitten ei. Sillä ei ole väliä.

Terapeuttisi saattaa antaa sinulle harjoituksia, joiden avulla pystyt helpommin päästämään irti vanhoista tavoista ja tottumuksista. Näitä tulisi harjoittaa lempeästi ja ripoteltuna pitkin päivää, ei väkisin tai yrittämällä tehdä kaikkea kerralla. Jos yrität mukautua jonkun muun (tai jopa sinun omaan) ajatukseen "hyvästä" asennosta tai liikkeestä tulet vain luomaan uusia rasituksia taaksejättämiesi tilalle.

Asiakkaan muutokselle paras työkalu on huomata koska vanhat tapasi olla ja pitää kehoasi ovat hiipimässä takaisin, ja sitten hylätä ne. Tämä tulee helpommaksi, kun niistä aiheutuneita jännityksiä on saatu purettua hoitokertojen aikana, mutta siitäkin huolimatta vanhoilla tavoilla on taipumus tulla takaisin. Sinun tehtäväsi asiakkaana, on olla tietoinen tästä ja päästää niistä irti, aina kun se on mahdollista. Kun tähän on kiinnittänyt tarpeeksi usein huomiota, kehosi lopulta hyväksyy asian ja siitä tulee sinun luonnollinen tapasi olla. Tietoisena oleminen siitä mitä kehosi on tekemässä, on tämän prosessin tärkein asia.

Kehosi tulee myös antamaan viestejä ympäristöstäsi ja siitä miten toimit siinä. Tapasi seisoa pesualtaan ääressä, tai istua työpöytäsi takana saattaa vaatia muutoksia, jotta ne olisivat yhtenäisiä "uuden" kehosi toiminnan kanssa. Terapeuttisi voi auttaa sinua tekemään näitä muutoksia, mutta sinun kannattaa myös olla hereillä ja huomata, kun kehosi toimii tavalla, joka ei enää ole pätevä.

Voit odottaa, että hoitokerran jälkeinen uutuuden tunne tulee heikentymään mitä enemmän aikaa kuluu. Aikaan saadut muutokset ovat kuitenkin edelleen siellä - kehosi on ottanut niistä kiinni ja yhdistänyt ne osaksi toimintaasi. Sarja on suunniteltu niin, että taantumista hoitokertojen välillä ei tulisi tapahtua. Voit jopa odottaa, että positiiviset muutokset tulevat jatkumaan kehossasi senkin jälkeen, kun hoitosarja on saatu päätökseen.

Viimeiseksi, nauti olostasi! ATSI 3 series on mahtava keino tutkia ja kokea kehosi asentoa ja liikettä sekä niiden muutoksia. Terapeuttisi mielestä asia on ollut niin tärkeä, että hän on käyttänyt paljon aikaansa ja resursseja oppiakseen auttamaan sinua tällä tavalla! Odotamme innolla, että pääsemme jakamaan tämän löytämisen, paranemisen ja vaivattomuuden matkan sinun kanssasi.