STRUCTURAL BODYWORK - KAIPAATKO KEHOOSI TASAPAINOA?

Faskiakäsittelyllä rakenteellista eheyttä, olemisen ja liikkeen keveyttä.


Structural Bodywork ei ole hierontaa perinteisessä mielessä, lihasten sijaan keskitymme kehon faskiarakenteisiin. Sen lisäksi, että käytettävät Fascial Release - otteet ja menetelmät eivät ole tuttuja klassisesta hieronnasta, sinä pääset osallistumaan prosessiin paljon enemmän. Sessio lähtee liikkeelle liikkumisesi ja olemisesi havainnoinnista, jonka perusteella lähdemme työstämään kehoasi ja luultavasti vielä monesta sellaisesta paikasta, jotka eivät sinusta tunnu loogisilta ongelmaasi nähden - mutta, jotka omalla toiminnallaan tai toimimattomuudellaan ruokkivat sitä.


Mitä faskia on ja miksi sillä on väliä?

Faskia on sidekudosta, jota löytyy joka puolelta kehoasi. Se ympäröi yksittäisiä lihassyitäsi, lihassyykimppuja, lihaksia, lihasryhmiä sekä luitasi, jänteesi ja nivelsiteesi muodostuvat myös faskiasta. Faskia ei pelkästään ympäröi näitä rakenteita, vaan se myös läpäisee ne 3-ulotteisena verkostona tai tukirakenteena, ylläpitäen niiden muotoa. Faskia muodostaa rakenteita, samalla yhdistäen, eristäen ja suojaten niitä, se myös välittää voimaa ja jakaa kehosi kokemaa kuormitusta. Ilman faskiaa keho romahtaisi kasaan.

Faskia voi vahingoittua trauman seurauksena. Se voi menettää joustoaan, jähmettyä tai jäädä jumiin nestevajauksen tai liikkumattomuuden seurauksena. Se voi myös tulla kireäksi ja tiukaksi (esim. tulehduksen tai ylikuormituksen seurauksena), johtaen erilaisiin kiputiloihin - mahdollisesti myös jossain muualla kehossasi.

Fascial Release-menetelmällä pyritään vapauttamaan faskiarakenteita ja mahdollistaa niiden vapaa liikkuminen toistensa lomassa. Jähmettyneitä faskiakerroksia, kireitä tai arpeutuneita kudoksia voidaan auttaa ja pehmittää, jolloin keho pääsee liikkumaan ja toimimaan vaivattomammin. Bodywork on hyvin tehokas menetelmä korjaamaan kehon rakenteellisia ongelmia, kuten eteenpäin työntyvää päätä sekä hartioita, huonoa ryhtiä sekä lisäämään liikettä nilkoissa, lonkissa ja olkapäissä.

Mielenkiintoinen kuva, jossa näkyy poikkileikkaus säärestä. Näytteestä on poistettu kaikki muu paitsi faskiarakenteet. Pystyt näkemään lihasten, verisuonten sekä hermojen sijainnit, joille faskia tarjoaa omat paikkansa. Ilman faskiaa ei ole järjestystä eikä muotoa.
Mielenkiintoinen kuva, jossa näkyy poikkileikkaus säärestä. Näytteestä on poistettu kaikki muu paitsi faskiarakenteet. Pystyt näkemään lihasten, verisuonten sekä hermojen sijainnit, joille faskia tarjoaa omat paikkansa. Ilman faskiaa ei ole järjestystä eikä muotoa.

Miten Structural Bodywork ja Fascial Release-menetelmä eroaa tavallisesta hieronnasta?

Suurimpana erona bodyworkin ja perinteisen hieronnan välillä on se, että ne pyrkivät vastaamaan eri kysymyksiin. Siinä missä hieronta hakee helpotusta kysymykseen "Mitä?", bodyworkilla pyritään vastaamaan kysymykseen "Miksi?".

Jos hartioidesi kudokset ovat aina kireällä, syy kireyteen ei löydy hartioistasi.


Kuuluuko faskiakäsittelyn olla kivuliasta?

Ei. Kipu on yksilökohtainen kokemus, joka perustuu kunkin ihmisen henkilökohtaiseen tietoiseen ja tiedostamattomaan ymmärrykseen siitä mitä hänelle on tapahtumassa tai on tapahtunut. Faskian käsittely tuntuu erilaiselta kuin hieronta, ja kehosi voi kokea sen outouttaan kivuliaana, mutta työn tarkoitus ei ole tuottaa kipua.

Mikäli käsittelyn alla on alueita, joita olet varonut pitkään ja ne ovat sen vuoksi herkistyneet, voi työskentely tuntua kivuliaammalta.

Yhtä lailla, jos kudoksesi ovat kireällä ja huonosti nesteytettyjä, eivät ne pysty ottamaan painetta vastaan samalla tavalla, kuin normaalissa tilassa olevat kudokset, jolloin paineen tunne luultavasti rekisteröidään myös kivuliaampana.

PEHMEÄT JALAT

60 min

Jäykät ja tuetut kengät, tasaiset alustat ja se, että harvemmin ajattelemme mitä jaloillemme kuuluu, tekevät jaloistamme kovat ja joustamattomat. Tällöin ne eivät pysty täyttämään tehtäväänsä kävellessä tai juostessa niin hyvin, kuin niiden pitäisi - josta puolestaan seuraa monenlaisia ongelmia jaloissa, sekä myös ylempänä kineettisessä ketjussa.

Tämä käsittely on suunniteltu palauttamaan jalkateriesi ja nilkkojesi luontaista joustoa sekä helpottamaan jalkojen kipuja.


ATSI - Anatomy Trains Structural Integration

kertakäynti, 120 min

Yksittäinen, kehon tai kehonosan liikettä ja toimintaa edistävä bodywork sessio. Valitse tämä, jos haluat syventää ymmärrystäsi kehosi toiminnasta ja miten se mahdollisesti vaikuttaa kokemiisi ongelmiin.

Käynti lopetetaan niskan rentoutukseen sekä tehtyä työtä integroivaan selän käsittelyyn.


ATSI 3 Series - Anatomy Trains Structural Integration

3 x 120 min sarja

Yksittäistä ATSI käyntiä tehokkaampi kolmen kerran sarja, jonka tarkoituksena on tasapainottaa kehosi rakennetta ja toimintaa, vieden sinut syvemmälle kehoosi ja lisäten ymmärrystäsi siitä, miten sen toiminta vaikuttaa mahdollisiin ongelmiisi

Ensimmäisellä kerralla motiivina on tasapainottaa alaraajat sekä lantio, ja luoda tukeva alusta, jonka päällä seistä ja liikkua. 
Toisella kerralla tarkoituksena on avata rintakehää, mahdollistaen vapaammman hengityksen sekä tasapainottaa hartiat ja olkapäät.
Kolmannella kerralla käydään läpi selkärankaa ja niskaa, tarkoituksena yhdistää ja integroida ala- ja ylävartalo toisiinsa.

Kaipaatko kehoosi tasapainoa?